Hälsa

Hälsolänkar

 • Måbra
  Sveriges största hälsotidning.
 • Rakkniv
  Lär dig allt om rakknivar och hur de ger en bättre renare rakning.
 • 1177
  En av Sveriges största webbsidor om sjukdomar och hälsa.
 • Åderbråck
  Lär dig allt om åderbråck.
 • Hälsa & Fitness
  Lär dig mer om hur du lever ett friskt liv.

Om hälsa

Hälsosam mat hjälper dig leva ett hälsosammare liv.

Hälsa är ett begrepp med många olika definitioner beroende på vem man frågar, och meningarna går också vitt isär vad gäller bästa metoderna för att uppnå och bibehålla en god hälsa. Våra föreställningar om hälsa påverkas bland annat av historiska och sociokulturella sammanhang.

En av de mest välkända försöken att definiera vad hälsa är kommer från Världshälsoorganisationen (WHO) som anser att “Hälsa är ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom”.

Ordet hälsa (hælsa) är ett gammalt ord som existerade redan i fornsvenskan. Där betydde det både välfärd, lycka och hälsa. Det är närbesläktat med ordet hälsning, som innebär att man önskar någon välfärd, lycka och hälsa. Det hänger också ihop med ordet hel, det vill säga något som är i sin helhet och utan skada. Detta återkommer bland annat i det gamla ordet helbrädga som betyder att bota.

Hälsoartiklar

 • Spara pengar
  De flesta svenskar önskar att de hade mer pengar över i slutet av månaden. Detta är sant för alla oavsett hur mycket man tjänar. Man kan tjäna väldigt mycket och fortfarande inte känna att man har några pengar över i slutet på varje månad. Det är också mycket vanligt att man känner att man inte ...
 • Vad är ett blancolån?
  Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Om du till exempel lånar pengar med din bostad eller din bil som säkerhet är detta inte ett blancolån, och lån i pantbanken är inte heller blancolån eftersom man lämnar något i pant. Om du däremot tar ett fackligt medlemslån på 100 000 kronor utan att ställa något ...